If Asia and the Caribbean had a love child

Voedingswaarde:
KCAL: 1308
Eiwit: 45 g
Koolhydraten: 98 g
Vet: 80 g
Verzadigd vet: 11 g
Vezels: 11,6 g
Zout: 2,53 g

Ingrediënten voor 1 bowl:

  • 30 g ongekookt witte rijst
  • ½ rijpe bakbanaan (+- 100 g)
  • 40 g gerookte zalm filet
  • ½ blik tonijn in water
  • 1/3 avocado
  • 30g edamame bonen
  • ½ rode ui
  • 2 el zonnebloemolie

Saus:

  • 2 el mayonaise (tonijnsalade en saus)
  • 2tl honing
  • 1tl sojasaus
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl cayenne peper

Deeg bakbanaan:

  • 3 el bloem (hoeft niet helemaal op)
  • 1 ei

Instructies:

  1. Kook de witte rijst.
  2. Snij de rode uien in kleine blokjes, snij de bakbanaan in plakjes van +- 1 cm en snij de avocado in plakjes.
  3. Verhit een pan met een laagje zonnebloemolie. Dek de plakjes bakbanaan in de geklopte ei en daarna in de bloem. Bak de gepaneerde bakbanaan plakjes tot goudbruin aan beide kanten.
  4. Verwarm je edamame bonen in kokend water voor +- 8 min.
  5. Voeg in een kom de uitgelekte tonijn, 1 el mayonaise, rode uien, knoflookpoeder/peper (hoeveelheid naar smaak)
  6. Voeg 1 el mayonaise, 2 tl honing, 1 tl sojasaus, ½ tl gemberpoeder, ½ tl cayenne peper en verdun het met 1-2 el water.
  7. Gebruik als basis je rijst en voeg daarna gegroepeerd je toppings toe! Maak het af door de saus toe te voegen en geniet ervan.

Dit is geen maaltijd dat je dagelijks zou moeten consumeren. Dit was mijn ‘cheatmeal’ in het weekend. Het bevat veel calorieën voor één maaltijd. Als je een lichtere maaltijd wilt kan je dit bereiken door het verwijderen of verminderen van:

  • Mayonaise.
  • Gerookte zalm.
  • Avocado.

Verder kan je de calorieën verminderen door de bakbanaan te bakken zonder deeg of zelfs te koken i.p.v. het bakken!